Kalp Sağlığı, Göz Sağlığı veya Cilt Bakımı… Avokado Yağının Her Sofrada Bulunan Faydaları
Avokado yağı, dünya çapında birçok mutfakta tanınan bir bileşendir. Yüksek besin değeri nedeniyle diğer yemeklik yağ türlerine sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilir. İçeriğimizde avokado yağının faydalarını, olası dezavantajlarını ve diyete nasıl dahil edilebileceğini anlattık. ?
Avokado yağı, avokado meyvesinin etinden elde edilen bir yağ türüdür.
Avokado yağının iki çeşidi vardır: rafine edilmiş ve rafine edilmemiş.
Avokado yağı, sağlıklı yağlar ve besinler için iyi bir kaynaktır. Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.
Ayrıca göz sağlığı için gerekli besinler olan lutein ve zeaksantin içerir.
Avokado yağı, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
Yüksek oranda E vitamini içeren avokado yağı cilt için de oldukça faydalıdır.
Peki pek çok değerli faydası bulunan avokado yağını diyetinize nasıl ekleyebilirsiniz?
Avokado yağının dumanlanma noktası yüksektir. Bu, kızartma, kavurma ve fırında pişirme gibi yüksek sıcaklıkta pişirme teknikleri için mükemmel bir seçimdir.
Avokado yağı, salata sosu için mükemmel bir temel oluşturur.
Bu arada avokado yağını kavrulmuş sebzelerin, çorbaların, güveçlerin üzerine gezdirebilir, sağlıklı ve lezzetli bir yemek için et veya deniz ürünlerini sote ederken kullanabilirsiniz.